Води се разследване във връзка със сигнал за бебе, изписано от болницата

...
Води се разследване във връзка със сигнал за бебе, изписано от болницата
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва случая с изписаното новородено със счупен крак

Води се следствие във връзка със сигнал за бебе, изписано от болничното заведение в Благоевград със счупен крайник.
Това каза районният прокурор на Борислав Ковачки.  " Разпитани са всички чиновници на лечебното заведение, които са имали контакт с детето и са полагали грижи за него ", добави той.
" На този стадий има много неизяснени условия ", посочи районният прокурор и добави, че все още не се открива отговорно държание на съответно лице. 
Здравният посредник на община Симитли Методи Методиев сподели, че бебе на семейство от Общината е постъпило в отделението по неонатология на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Благоевград на 1 април с бебешка жълтеница и лека простуда.
Детето е изписано на 5 април, като от лечебното заведение са съобщили на фамилията, че детето е с контузии. По време на престоя за лекуване, детето е превозено до столичната болница " Пирогов " за шиниране на крак, след което е върнато в благоевградската болница. 
Директорът на МБАЛ-Благоевград доктор Огнян Митев сподели за Българска телеграфна агенция, че е безапелационен, че виновност в чиновниците няма, но истината за случая би трябвало да бъде изяснена. Около обяд от болничното заведение ще показват пред медии документи и информация, с която разполагат по случая. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР